3.2.1 Разпределени DoS атаки

При тях атакуващият използва различни системи свързани към Интернет за да атакува определена жертва и това ги прави много трудни за проследяване и противодействие.

Подготовката на атаката се състои в това че зло деятелят предварително разбива защитата на няколко машини в Интернет и го поставя под свой контрол като инсталира вреден код. Тези вече компрометирани компютри се наричат агенти, ботове (от роботи) или дори зомбита (заради това че следват сляпо командите на атакуващия). Зло деятелят ползва тези агенти за да извърши координирана едновременна атака от всички ботове към жертвата. Тази атака препълва канала и мрежовите ресурси на атакувания. Тя е високо ефективна заради това че е координирана (общия ресурс на всички зомбита е много по-голям от този на зло деятеля) и изключително трудна за проследяване.

По правило зло деятелят контролира зомбита от обществено достъпна машина (като в интернет кафе или клуб) или през прокси/TOR система или като използва техниката на подправяне на адреса си.

На изображението по-долу е показана илюстрация на този тип атаки.

Фиг. 3.2 Разпределени атаки за отказ на услуга

Публикувано от: marsislav

Казвам се Мирослав Костадинов.
Завърших бакалавърската си програма в Бургаски Свободен Университет през 2013 година, специалност “Информатика и компютърни науки”.
След което завърших магистърска програма в същия университет, специалност “Информационна сигурност”, като в моят блог може да прегледате дипломната ми работа,
която защитих пред Държавна Изпитна Комисия .
През бакалаварската си програма съм изучавал дисципини като компютърни мрежи, изкуствен интелект, операционни системи, компютърни архитектури,
компютърна периферия и WEB приложения.
В процеса на обучение наблегнах на следните технологии: PHP, SQL, JavaScript, HTML, CSS.
През магистърската си програма съм
изучавал дисциплини като Мрежова сигурност, маршрутизация в компютърните мрежи, сигурност в интернет приложенията.

Работил съм като Front-end разработчик във фирми \"ThunderBox\" и \"The Viking\" като дейността на първата бе създаването и модифицирането на Wordpress теми и плъгини,
а на втората - създаването на Joomla теми и WEB сайтове изградени без помощта CMS платформа. В момента работя като WEB разработчик с ASP.NET.

Всички разработки са съобразени с функционалността и визията
изисквани от клиента. За целта използвам следните технологии: PHP (функции предоставени от CMS средата), jQuery, Vanilla JavaScript, HTML5, CSS3, ASP .NET

През свободното си време работя на на свободна практика, като изграждам и поддържам WEB сайтове и приложения.

Всички проекти в портфолиото съм изработил изцяло самостоятелно в свободното си време. Успях да превърна хобито си в професия.

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *